Теренова гра "Знайди криївку"

 Результат пошуку зображень за запитом "роман шухевич"30 червня усі свідомі українці відзначали 110 -ту річницю від дня народження Провідника ОУН Романа Шухевича. Роман Шухевич (псевдо«Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка»)— український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістівГенерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (19431950).

    У роки навчання у гімназії та в політехніці Роман Шухевич був активним членом «Пласту» (1-й курінь ім. П. Сагайдачного7-й курінь ім. князя Льва, 1-й курінь УСП (Улад старших пластунів) ім. Ф. Черника, 3-й курінь УСП «Лісові Чорти», 10-й курінь УСП «Чорноморці») та різних спортивних товариств. Ще гімназистом він був одним із організаторів пластового гуртка «Ясний тризуб» (1922), а пізніше куреня «Чорноморці» (1927). В одній із облікових пластових карток юнака йому дається така характеристика: «Найліпший з гуртка. Честолюбивий. Войовничий. Енергійний». Романові Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. Посмертно іменований пластовою старшиною найвищим почесним ступенем гетьманського скоба (1950).






Саджавські пластуни підготовчого куреня ім.і.Давидяка на урочистих сходинах вшанували пам'ять командира армії безсмертних та провели теренову гру "Знайди криївку". Завданням обох команд було заховати курінну хустину у потаємній "криївці", позначити її на карті села, відвоювати карту у команди суперників та знайти їхню схованку. Також був проведений церемоніал іменування прихильниками Ілони Лисак (гурток "Хитрі лисички") та Руслана Гонтарука(гурток "Відважні орли").Сподіваємося, новоіменованим пластунам передасться незламний дух Провідника та його любов до України.












Більше про Романа Шухевича ви можете дізнатися з матеріалів книжкової виставки "Життя, віддане боротьбі" у Саджавській сільській бібліотеці.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Йде жінка із надією по світу"

ЮВІЛЕЙНЕ ЛІТО ГАЛИНИ ХРИСТАН

Вертепне дійство "Пане господарю"