Сільська жінка: творимо новий портрет

У рамках проекту Надвірнянської ЦБС "Сільська жінка: творимо новий портрет" працівники Саджавської сільської бібліотеки провели зустріч із талановитою саджавчанкою, активною читачкою і просто хорошою людиною Іриною Півторак.
 Ірина Дмитрівна Півторак(Федорчук) народилася 2 листопада 1987 р.в с.Саджавка..Після закінчення школи навчалася на філософському факультеті Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника за спеціальністю ""Релігієзнавство". Магістр філософії.Одружена, виховує двох дітей. Старша пластунка-прихильниця.
На жаль, роботи за спеціальністю Ірині у рідному селі не знайшлося. Пропрацювавши рік за кордоном, вона повернулася додому, бо впевнена:саме тут  потрібна найбільше. Організувала при церкві недільну школу. Приєдналася до НСОУ "Пласт" і створила у Саджавці два новацькі рої: "Райдужні метелики" та "Шалені вовки". Її вихованці уже успішно відбули літній табір.
Галина Христан охарактеризувала Іру як постійну і активну читачку, учасницю бібліотечної ради. Сім'я Півтораків брала участь в проекті "Краща читаюча родина Саджавки"  Крім того, пані Ірина продемонструвала присутнім виставку своїх робіт. Тут і сорочки, вишиті в техніці "решетилівка", і ляльки-мотанки (деякі з них можна носити як сережки), і ангелик, плетений гачком. Для читачів нашої бібліотеки гостя провела майстер-клас  з виготовлення ляльки з ниток.
























Хвилює п.Ірину проблема екології в Україні. Про це вона написала вірша, якого й зачитала присутнім.
Про свою маму тепло відгукується її син-третьокласник, новак Дмитрик. він розповів про сімейну традицію: щовечора перед сном мама читає їм з сестричкою Діанкою книжки.
На завершення зустрічі Ірина Півторак виявила ще й кулінарний талант, пригощаючи учасників заходу кексами та лимонадом власного виробництва. Завідуюча бібліотекою Мирослава Мельник подякувала гості та подарувала їй квіти. Обидві бібліотекарки презентували п.Ірині свої збірки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Йде жінка із надією по світу"

ЮВІЛЕЙНЕ ЛІТО ГАЛИНИ ХРИСТАН

Вертепне дійство "Пане господарю"